Çikolata isteğine kesin çözüm getirecek 5dk'da hazır bir pasta. İçi ceviz ve tahin dolu, mis gibi çam balımızla hazırlandı 😋 Pişmiyor, çok malzeme istemiyor hatta yayınlaması yapmasından uzun sürdü, öyle de pratik.
Tamam, "mozaik pastanın bir özelliği var mı ki?" diyebilirsiniz. Sonuçta mutfak tecrübesi edinirken ilk denenen tatlılardan kendisi. Ama en iyi oranla çikolatasız da çikolata tadı yakalamayı kim istemez. Bunu petibör bisküvi olmadan nasıl yaparız, o da aklımı kurcalamıyor değil.
Bu tarifle cevize & tahine & çikolataya doymak garanti, çocuklar için de faydalı içeriği yüksek bir pasta, daha ne olsun. Tarif videosu Instagram sayfamızda (@babaminkovani) ve #babaminkovaniballitarifler etiketinde.
.
▶️ iki paket petibör bisküvi
▶️ 2 yemek kaşığı #hambal
▶️ 3 dolu yemek kaşığı kakao
▶️ 2 yemek kaşığı tahin
▶️ yarım çay bardağı süt
▶️ 1su bardağı öğütülmüş ceviz
.
Bisküvileri iri parçalar halinde bölüp, cevizleri de robottan geçirdikten sonra tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurdum. Süt miktarını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Çok yoğurmadan iyice karıştırın. Sonrasında streç filmle baton şeklinde sarıp, dondurucuda 1 saat dinlendirmeniz yeterli.
Pastamızı dilimleyerek servis edebilir, süslemek için üzerine benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolata gezdirebilirsiniz. Biz yalın halde tükettik, dondurma ile de şahane olur ;)
Deneyenleri yorumlara bekleriz :) Afiyet olsun!
留言