top of page
Yazarın fotoğrafıBahar GÜRKAYA KUTLUK

Ballı Pasta Tarifi

#sevgililergünü yaklaşıyor, hayatınızdaki en sevdiğinize, ya da belki yalnızca en sevdiğiniz kendinize, belki de sevdiğiniz herkese baldan tatlı ve ellerinizle hazırladığınız bir pasta hediye etmek istersiniz. İşte, hediye edilene KENDİNİ EN ÖZEL HİSSETTİRME PASTASI!


Ben dekorasyonu işimize uygun tercih ettim, siz temanıza göre renkler seçebilirsiniz. Görsel olarak bambaşka bir pasta düşünmüştüm. Artık kısmet #babaminkovani kuruluş yıldönümüne ;)


Rafine şeker yerine bal kullandım. Pastacı ustası değilim, tabii ki tarifi geliştirmek ve daha sağlıklı hale getirmek mümkün. Amacım fikir vermek. Ayrıca şeker hamurunu çok acele yerleştirdiğim için kenarlarda ufak kıvrımlar oldu ve bunları düzeltmek, dekoratif figürlerle kamufle etmek için vaktim olamadı. Eminim siz daha iyisini yaparsınız.


Verdiğim ölçüler 12-16 kişilik bir pasta için. "Ben tatlıyı da az tatlı severim." derseniz pastacı kremasındaki ve dekorasyondaki bal miktarını azaltın, şeker hamuru ve beyaz çikolatadan da fazlasıyla şeker geliyor.


Sorularınız ve ve fikirlerinizi yorumlara yazabilir, bize mesaj gönderebilirsiniz, çok memnun oluruz. Sonuçta, Siz kalp Biz, di mi?








20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Комментарии


bottom of page